Generic filters
Cerca exacta
Cercar als títols
Cercar en el contingut
Search in excerpt
Categories
Fotos
Poemes
Viatges

Ruslán, el fiel guardián

Aquest any acadèmic estic al curs de literatura russa de la Xènia Dyakonovv a la Llibreria Nollegiu i està passant unes lectures molt interessants per les nostres mans. I aquest, d’en Ruslan, m’ha agradat especialment.

Escrit per Guergui Vladimov (Khàrkiv- Ucraïna, 1931), un gos pastor, anomenat Ruslan guarda d’un Gulag soviètic, ens narra la seva història en un moment on els camps de treball soviètics es desmantellen (probablement parlem dels anys 50-60, dic probablement perquè en Ruslan no sap de dates ni altres invents de les persones). Ruslan és noble, treballador i sobretot molt fidel al seu amo i a les normes.

És una lectura sorprenent, entranyable, de fàcil lectura (segurament gràcies a la bona traducció de Marta Rebón de l’edició en castellà de Libros del Asteroide) però rabiosament actual, que ens posa al mirall de la nostra moral com a individu i com a col·lectiu.

Us la recomano.

Artículos » Ruslán, el fiel guardián

Lluís Ribes

Fer arribar la vida digital a la gent és la meva dedicació, la fotografia allò amb el que més m'agrada expressar-me i de la poesia un constant aprenentatge. Aquesta web va començar el 2005 i recull aquestes inquietuds i d'altres que he volgut compartir.

Si vis amari, ama